Kondenzacija na PVC prozorima

Kako se kontroliše kondenzacija na PVC prozorima?

Jedan od najjeftinijih i najjednostavnijih načina da se kontroliše kondenzacija na PVC prozorima je svakako kroz ventilaciju. Tj otvaranjem prozora. Kako bi sebi obezbedili svež vazduh u prostoriji, otvorite prozore čim ustanete. Vrata zatvorite, prozore otvorite. Ukoliko izlazite iz svog doma, prozore možete zatvoriti. Svakako ste prostoriji omogućili dovoljno svežeg vazduha. Ukoliko putujete na odmor za vikend, samo tokom ta dva dana možete znatno smanjti nivo vlage, ventilacijom celog doma.

Da li se pojavila kondenzacija na PVC prozorima?

Ukoliko želite da proverite nivo vlage, možete naći nove sofisticirane merače na tržištu. Međutim, ukoliko tražite jednostavno rešenje, pročitajte nastavak ovog teksta. Pokazaćemo Vam kako možete proveriti da li postoji kondenzacija na pvc prozorima u Vašem domu korišćenjem jednostavnog trika sa ogledalom.

Ukoliko ne želite da trošite svoj novac na skupe merače, ovaj trik je za Vas!

Stavite ogledalo u frižider dok se potpuno ne ohladi. Tako ohlađeno ogledalo postavite u prostoriju u kojoj želite da proverite nivo vlage. Zаmаgljivаnje nа površini ogledаlа će biti indikаcijа količine vlаge prisutne u vаzduhu.

Kondenzacija na PVC prozorima tokom vlažnog dana

Ukoliko otvorite prozor tokom jako vlažnog dana nemojte očekivati neku promenu. Svakako nećete značajno smanjiti nivo vlage u vazduhu prostorije. U ovom trenutku imate samo jedno rešenje. To je uklanjanje vlage i sušenje vazduha. Idealno bi bilo osušiti vazduh do 50% relativne vlažnosti. Jedini način za postizanje ovakvih rezultata je putem mehaničkih sredstava.

Kako da se izbegne kondenzacija na PVC prozorima

Postoji nekoliko rešenja ovog problema. Naši predlozi su da smanjite vlažnost u prostorijama. Tj ne sušiti veš, ugraditi ventilaciju koja kupi isparenja od kuvanja, tuširanja,… Obezbedite cirkulaciju vazduha u prostorijama. I najvažnija stavka je: ugradite kvalitetnu stolariju.

Važno je napomenuti da nikada nećete moći potpuno da izbegnete kondenzaciju. Ono što je takođe važno je da je možete svesti na potpuno neškodljivu meru. Naravno, isključivo odabirom prave stolarije.

Naše PVC prozore možete pogledati klikom – EURO PVC prozori.

Posetite i našu facebook stranicu klikom OVDE.