Pvc prozori – cena

Cena PVC prozora zavisi od mnogo faktora, kao što su brend,tj. proizvođač, mere PVC prozora, struktura PVC prozora, kao i nevidljivi delovi PVC prozora.

PROIZVOĐAČ PVC PROZORA

Prilikom odabira  PVC stolarije svakako ispitujete više proizvođača PVC prozora pa može se desiti da pronađete ponudu koja će se drastično razlikovati. Ta razlika u ceni može zavisiti od samog brenda PVC prozora, što dalje utiče direktno na kvalitet. Neki proizvođači svoje PVC prozore prave od reciklirane plastike, nemaju sertifikat, nemaju atest, pa su samim tim i jako niskog kvaliteta. Ukoliko kupujete PVC prozor po jako niskoj ceni možete dospeti u problem da nakon ugradnje ne možete da dođete do delova kojima je potrebna zamena, jer se zbog slabog kvaliteta kvare, lome ili čak i zarđaju. Čak i staklo može biti niskog kvaliteta, a prepoznaćete ga po neravninama.

Dakle, jako je bitno opredeliti se za proverenog proizvođača PVC prozora, nakon čega možete birati mere PVC prozora, oblike, itd.

MERE PVC PROZORA

Ukoliko adaptirate svoj životni prostor ili sređujete nove objekte, proračun cene prema merama PVC prozora svakako neće biti jako precizan, ali će Vam svakako pomoći da dođete do neke okvirne cene. PVC prozori mogu imati iste mere, a biti potpuno različite strukture, pa cena u najvećoj meri ipak zavisi od Vaših potreba i želja.

ČELIČNA OJAČANJA PVC PROZORA

Nevidljivi delovi prozora takođe utiču na formiranje konačne cene PVC stolarije. Ojačanja od čelika unutar profila je ono na šta treba obraitti pažnju prilikom izbora i sigurno jedno od pitanja koje trebate postaviti kompaniju za koju se odlučite da vrši ugradnju.